Lietuvos etnografiniai regionai: istorija ir maistas.
Integruota istorijos ir technologijų pamoka

Lapkričio 11 d. vyko dvi integruotos istorijos ir technologijų pamokos, kurias vedė istorijos mokytoja Giena Kubiliūtė ir technologijų mokytoja Audronė Zibalienė. Informatyvios istoriniais faktais, išsamiais regionų ir jų iškilių žmonių pristatymais, tautinių rūbų raštais ir maistu kvepiančios pamokos vyko IIA klasėje.
Per šias pamokas mokiniai turėjo galimybę apsilankyti visuose Lietuvos regionuose, suvokti jų skirtumus ir ypatumus, susipažinti su maisto paveldu ir receptais, gaminimo būdais. Džiugino abiejų mokytojų atsakingas pasirengimas, gebėjimas sukurti šiltą, jaukią ir draugišką, darbingą atmosferą, mokinių
aktyvumas ir noras viską padaryti puikiai.
Žemaitiškas kastinys su kanapėmis ir karštomis bulvės, aukštaičių blynai su dažiniu, dzūkiški žagarėliai ir suvalkiečių meduoliai… Visoms grupėms pasirinktus patiekalus pavyko paruošti tobulai, įvertinti savo klasės draugus ir gauti puikius mokytojų vertinimus. Parinkti metodai, būdai padėjo mokiniams įgyti
prasmingos patirties, ugdytis bendrąsias kompetencijas.
Šiandien itin svarbu prisiliesti prie Lietuvos paveldo, istorinių ištakų, vertybių, maisto istorijos ir gaminimo metodikos. Tikiu, kad mokiniai dar ne kartą keps meduolius, žagarėlius, o gal kas išdrįs išsukti ir kastinį.
Daiva Trijonienė, direktoriaus pavaduotoja