Gegužės 4 ir 6 dienomis gimnazijos biologijos A lygio abiturientams biologijos pamoka vyko Botanikos sode. Kartu su biologijos mokytojomis: Danguole Vaičekauskiene ir Kristina Muraškiene, išklausėme paskaitą apie augalų lytinį dauginimąsi. Prisiminėme žiedo sandarą, sėklų plitimo būdus, augalų sistematiką, gyvenimo ciklus  (sporofitą ir gametofitą).

Pamoką (paskaitą) pradėjome apie primityviausių augalų, samanų, egzistavimą, vėliau kalbėjome apie paparčius, plikasėklius ir galiausiai – apie  gaubtasėklius. Šioje paskaitoje ne tik pasikartojome, bet ir sužinojome keletą įdomių faktų. Pavyzdžiui, nustebino, kad magnolija yra laikoma pirmuoju gaubtasėkliu augalu. Tai itin senas žiedinis augalas. Būtent pagal magnoliją pavadintas žiedinių augalų skyrius – magnolijūnai.

Labai džiaugiamės galimybe pabūti Botanikos sode,  pakeitėme mokymosi aplinką, praktiškai susipažinome su teorija, kurią mokomės mokykloje, laiką praleidome įdomiai ir naudingai. Šią edukacinę pažintį su augalų dauginimusi rekomenduotumėme išbandyti ir žemesnių klasių moksleiviams, nes tai puikus mokymosi būdas.

Austėja Lesnickaitė IVB, Agnė Abromavičiūtė IVA