Kovo mėn.  15-19 d. gimnazijoje vyko tiksliųjų mokslų savaitė „STEAM MOZAIKA“.   Ia ir IIm klasių mokiniai per matematikos pamokas atliko projektą „Matematika ir kiti STEAM mokslai“. Dirbdami grupėse mokiniai turėjo pasirinkti vieną mokomąjį dalyką ir pateikti konkrečių pavyzdžių. kaip matematika jame yra pritaikoma, panaudojama. Nors trumpinys STEAM apima daugiau tiksliuosius mokslus, mokiniai atrado matematiką ir kituose dalykuose – muzikoje, kūno kultūroje.

Mokinių refleksija:

Jorė. Šis projektas man labai patiko ir buvo asmeniškai aktualus. Pati lankydama dailės mokyklą, niekada nepagalvojau, kad viskas mene yra taip susiję su matematika. Darbas grupėje buvo produktyvus, visi aktyviai rinkome informaciją, gebėjome ją pasiskirstyti. Su sunkumais nesusidūriau, o atvirkščiai – viskas pavyko puikiai.

Ieva P. Atrodo lankiau muzikos mokyklą, bet niekad nebūčiau pagalvojusi, kiek kartų joje naudojau matematiką ir skaičiavimus.Todėl ieškoti informacijos buvo labai įdomu ir smagu.

Dominyka: Šis projektas man labai patiko. Buvo įdomu sužinoti, kaip su įvairiomis sritimis susijusi matematika. Matematikos žinių panaudojimas fotografijoje, mane nuoširdžiai nustebino. Mūsų grupės darbas buvo labai sistemizuotas, greitas ir kokybiškas. Su sunkumais nesusidūriau.

Matematikos mokytoja Rima Ernestienė