Lapkričio 4 d. gimnazijoje vyko seminaras miesto technologijų ir dailės mokytojams „Maisto dizainas: dekoravimas šokoladu“. Renginio tikslas – parodyti, kaip integruotas mokymas padeda išvengti fragmentinio žinių suvokimo, skatina mokinių motyvaciją, kūrybiškumą ir gebėjimą taikyti žinias praktiškai.
Technologijų ir dailės integruotos pamokos pristatymas, pasidalijimas patirtimi su kolegėmis – kūrybinės dirbtuvės, kuriose dalyvės susipažino su maisto dizaino pagrindais ir kompozicijos principais, maisto dizaino tendencijomis, patiekimo estetika, meninės raiškos priemonėmis ir jų derme. Ypatingas dėmesys skirtas dekoravimo šokoladu menui – nuo šokolado rūšių ir gamybos būdų iki konditerinių formų, ornamentų, spalvinių derinių bei subtilių puošybos elementų. Praktinė dalis – prasmingas mokymasis visais pojūčiais – skoniu, rega, uosle, emocijomis ir kūryba – šokoladinių kompozicijų kūrimas desertui, derinant spalvas, linijas, formas ir tekstūras.
Ši diena tapo ne tik profesinio tobulėjimo erdve, kupina šokolado aromato, bet ir kolegių smagiu pasibuvimu prie kavos, kupinu gerų emocijų ir įkvėpimo ateičiai, tikru skonio, spalvų ir emocijų žaidimu.
Audronė Zibalienė, technologijų mokytoja
Jovita Ratnikienė, dailės mokytoja































